Uw wagenpark groener maken?

De milieuwetgeving wordt steeds strenger en een duurzaam imago steeds belangrijker. Een MVO-beleid is niet langer nice to have, maar een doorslaggevend aspect voor aandeelhouders en klanten. Uw voertuigvloot is verantwoordelijk voor een groot deel van uw CO2-footprint, dat kan niemand ontkennen. Dat betekent dat er op dit vlak ook veel winst valt te behalen. Hoe kan uw wagenparkbeheer bijdragen aan een groener imago?

Focus op het flexibele element

Uw wagenpark bestaat uit een vast en een flexibel element. Tot het vaste deel behoren de voertuigen zelf. Hier kunt u alleen op de langere termijn milieubesparende veranderingen in aanbrengen, bijvoorbeeld door over te stappen op elektrische auto’s. De manier waarop u uw wagenpark beheert, is het flexibele element. Hoe kunt u op dat gebied snel en eenvoudig winst boeken?

Plan slim

Efficiënt plannen maakt het verschil. Zo kunt u het aantal kilometers van uw voertuigen terugbrengen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door routes te optimaliseren, waarbij u rekening houdt met de verkeersinformatie. Daarnaast kunt u onderweg routes aanpassen met nieuwe vrachten of servicecalls voor de dichtstbijzijnde medewerker en uw tachografen op afstand laten uitlezen. Bovendien is de kortste route niet altijd de snelste, dat is een fout die slimme navigatiesystemen niet meer maken. Deze kijken ook naar wegwerkzaamheden, verkeersdrukte en stoplichten.

Pas rijgedrag aan

Op tijd gas terugnemen, de motor uitzetten bij stilstaan en rijden op cruise control – iedere chauffeur kan eenvoudig zijn rijstijl milieuvriendelijker maken, waardoor u uw CO2-uitstoot terugbrengt en materiaal minder snel slijt. Hoe weet u welke chauffeur op welke fronten duurzame stappen kan maken? Met een fleetmanagement module voor rijgedraganalyse krijgt u inzicht in bijvoorbeeld het brandstofgebruik tijdens bochtenwerk en op de snelweg. Deze informatie kunt u vergelijken met andere voertuigen of chauffeurs. Op deze manier biedt een fleetmanagement systeem u handvatten om uw rijbeleid bedrijfsbreed aan te pakken én om de rijstijl van individuele chauffeurs te verbeteren.

OPLOSSINGEN

GRATIS OFFERTE

WILT U EEN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN CONSULTANT?

NEEM CONTACT OP