Besparen op rijkosten?

Uw wagenpark is uw belangrijkste bedrijfskapitaal. Maar hebt u er wel eens over nagedacht hoeveel het kost om uw voertuigvloot te laten rijden? Inderdaad, kleine verbeteringen kunnen al fikse besparingen op rijkosten opleveren. Fleetmanagement kan u op verschillende manieren helpen om te besparen op uw rijkosten.

Reduceer rijtijd

De kortste route, is vaak niet de snelste. Verkeersopstoppingen, stoplichten, rotondes en wegwerkzaamheden kunnen de rijtijden van uw voertuigen behoorlijk oprekken. Hoe voorkomt u dit? Kies bijvoorbeeld voor een track and trace oplossing die niet uitgaat van de maximum toegestane snelheid. Dan krijgt u wel een realistische aankomsttijd. En gebruik een fleetmanagement module voor de weergave van real-time verkeersinformatie. Ook dat zorgt voor kortere rijtijden.

Blijf flexibel

Door real-time op de hoogte te blijven waar uw voertuigen zijn, kunt u altijd de dichtstbijzijnde bestuurder naar een nieuwe opdracht sturen. Dat scheelt aanzienlijk in brandstofkosten en rij-uren. U kunt ook overwegen om uw bestuurders rechtstreeks van huis naar een klant te sturen. Via een fleetmanagement systeem kunt u vaak ook opdrachtinformatie versturen en communiceren met uw medewerkers op de weg.

Rijd rustig

Door voorzichtig en efficiënt te rijden, bespaart u brandstofkosten. Fleetmanagement modules voor rijgedraganalyse en brandstofgebruik kunnen u daar bij helpen. Hiermee ziet u wat het brandstofgebruik is per chauffeur op elk moment en elke locatie. U kunt individuele bestuurders en voertuigen of groepen vergelijken. Daarmee krijgt u munitie in handen om het rijgedrag van chauffeurs te veranderen. Met rustiger rijden bespaart u niet alleen op benzine of diesel, maar ook op verkeersboetes, slijtage en onderhoud.

OPLOSSINGEN

GRATIS OFFERTE

WILT U EEN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN CONSULTANT?

NEEM CONTACT OP