Waarom Het Nieuwe Rijden?

Het Nieuwe Rijden is dé manier om efficiënter te rijden: brandstof te besparen, uw CO2-footprint te verkleinen, de slijtage aan materiaal te verminderen, de kans op ongelukken te verkleinen en boetes te voorkomen. Enig idee wat dat u aan besparingen kan opleveren op jaarbasis? Reden genoeg dus om het Nieuwe Rijden in uw bedrijfsbeleid op te nemen.

Wat is Het Nieuwe Rijden?

Door het rijgedrag aan te passen, kunnen uw chauffeurs brandstof besparen. Bijvoorbeeld door minder snel op te trekken, eerder te schakelen naar een hogere versnelling, ladingen te verdelen en af te dekken, eerder gas terug te nemen bij het naderen van stoplichten en rotondes en op een constante snelheid te rijden. Het Nieuwe Rijden betekent ook rustiger rijden: niet boven de maximum snelheid en zonder overtredingen. Met een kleinere kans op boetes en ongelukken als gevolg.

Waar valt winst te behalen?

Uit onderzoek blijkt dat veel zakelijke chauffeurs efficiënter kunnen rijden – en dat er veel mogelijkheden zijn om hun rijgedrag te verbeteren. Maar liefst 77 procent van de chauffeurs van lichte bedrijfswagens in Nederland rijdt te hard. Daarvoor is vaak niet één duidelijke reden, ze zijn nou eenmaal gewend om zo te rijden. Bestuurders zijn bereid om hun rijgedrag aan te passen, maar werkgevers stimuleren dat vaak niet. 52 procent van de chauffeurs krijgt minder dan een keer per jaar rijtraining. En slechts 6 procent wordt beloond voor het verbeteren van hun rijgedrag. Ook daar valt dus veel winst te boeken.

Hoe kan fleetmanagement daar bij helpen?

77 procent van de organisaties in Nederland gebruikt geen technologische hulpmiddelen om het rijgedrag van hun buitendienstmedewerkers te verbeteren. Dat is opvallend, want fleetmanagement oplossingen bieden daarvoor verschillende mogelijkheden, zoals met een brandstofmodule of rijgedraganalysetool. Maar ook de actuele verkeersinformatie kan helpen om files te ontwijken, stress te voorkomen en het aantal snelheidsovertredingen terug te brengen. Kortom, de mogelijkheden om bestuurders efficiënter te laten rijden zijn legio.

OPLOSSINGEN

GRATIS OFFERTE

WILT U EEN VRIJBLIJVEND GESPREK MET EEN CONSULTANT?

NEEM CONTACT OP